Siirry pääsisältöön

Eximia lähtee Namibiaan

Valmennustiimi Eximia on 20 vuoden ajan tarjonnut suomalaisille nuorille valmennuskursseja, joiden avulla nuoret ovat päässeet toteuttamaan tärkeimpiä tavoitteitaan elämässään. Olemme kurssittaneet yli 60000 opiskelijaa, joiden kaikkien osaamisen taso on noussut ja suuri osa on saavuttanut opiskelupaikan.
Tämä työ on ollut omien kokemustemme valossa tärkeätä, kurssilaiset ovat opiskelleet motivoituneesti ja he ovat voineet paikata aiemmissa opinnoissaan jääneitä aukkoja. Yhteiskunnallisesti olemme jouduttaneet suuren joukon nuoria siirtymistä opiskelemaan ja valmistumaan aikanaan tavoittelemaansa ammattiin. Täydennyskoulutuksen saralla olemme auttaneet aikuiskoulutuksen asiantuntijoita, olemme siis olleet yhteiskunnalle arvokas yritys.
Eximia on nettopositiivinen koulutusyritys. Nyt nostamme nettopositiivisuuden seuraavalle tasolle, eli olemme kansainvälistämässä toimintaamme. Meillä on omia kehitysohjelmia ja vastaisuudessa tuemme nuoria ja eri-ikäisiä opiskelijoita myös Afrikassa. Nykypäivän yrityksiltä odotetaan näkemystä ja vahvaa panosta yhä laajenevassa globaalissa maailmassa.
Eximian opiskelijat voivat olla jatkossa mukana tukemassa Namibiassa lasten ja nuorten koulutusta ja tasa-arvokehitystä. Tulemme kertomaan projektistamme lisää jatkossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saapuminen Namibiaan

Tervehdys jälleen! Minua oli vastassa  Windhoekin kansainvälisellä lentoasemalla mies nimeltä Elisar, joka oli isäntäni järjestämä autokuski sekä opas. Elisar oli erittäin rauhallinen sekä iloisen oloinen kaveri. Elisar kuljetti minut lentoasemalta hotellille, josta välimatkaa oli jopa noin 30 kilometriä. Näköalat olivat ihmeellisiä. Näin auton ikkunasta pieniä vuoria, akaasia puita sekä satunnaisia lehmälaumoja. Päästessäni hotellille 29 tunnin lentämisen jälkeen tapasin isäntäni Ndangin. Kävimme yhdessä läpi aikataulun, jota jouduimme valitettavasti muuttamaan myöhästymiseni takia. Ndangi kutsui minut aikataulumme korjaamisen jälkeen kotiinsa illalliselle. Ennen Ndangin tapaamista olin tarjonnut Elisarille oluen hotellin lobbybaarissa ja pyysin häntä kertomaan Namibian elämän menosta, päivärytmistä ruokailusta, koulutuksesta sekä kaikesta muusta mitä mieleen juolahti Ensimmäiset tunnit Namibiassa olivat kutkuttavaa odottamista, sillä seuraavana päivänä olisi tarkoitus suunna

Paikallisia ihmisiä Namibiassa

Tapasin Namibiassa Windhoekissa myös useita paikallisia ihmisiä. Kävin hieman haastattelemassa heitä ja kyselemässä heidän elämistään... Natasha Natasha on hyvä esimerkki siitä, että koulutuksen kautta pääsee työelämään ja työssä oppii sitten tekemään kaikkia näitä vaadittavia tehtäviä. Haastattelin hotelin infossa työskentelevää Natashaa. Natasha kertoi, että oli lukion jälkeen päässyt Windhoekissa yliopistoon jossa oli lukenut neljä vuotta informaatioteknologiaa pääaineenaan. Valmistumisensa jälkeen Natasha oli päässyt töihin hotelliin, jossa hän teki erilaisia kotisivuihin ja hotellin verkon ylläpitoon vaadittavia tehtäviä. Tämän ohella hän toimi tiskillä asiakaspalvelussa ja hoiti hallintoakin. Natasha kertoi hotellivirkailijan työhön pääasiassa vaadittavan hallinnon alan tutkintoa, mutta samalla hän totesi, että työtä tekemällä oppii uusia tehtäviä. Asenne oli mielestäni Natashalla loistava. Asiakaspalvelu sujui mallikkaasti, iloisuus ja ystävällisyys vain syvensivät vaik

Eximia starttaa projektin Afrikassa

Eximia starttaa projektin Afrikassa. Olemme valinneet suomalaisille tunnetun Namibian, jossa tuemme lapsien ja nuorten opiskelua. Tavoitteenamme on myös tasa-arvon lisääminen. Afrikan kaupungit tulevat olemaan suuria kasvualueita, joten syrjäseudut siellä jäävät paitsioon. Seuraa projektiamme ja Eximian toimitusjohtajaa Pasi Petäjää, miten hän selviää Namibiassa nyt kesä-heinäkuussa. Nyt on sitten rokotukset otettu, hiukan oli eilen pahoinvointia. Malarialääkitystä aloitan viikonloppuna. Matkaan pääkaupunkiin Windhoekiin viikonlopulla ja seiltä käsin käyn tutustumassa 700 km pohjoiseen kyläkoulussa ja sairaalassa. Odotan jännityksellä tulevaa.